سبک زندگی

آشنایی با انواع روش‌های کاهش رطوبت و جایگزین‌های اقتصادی آن

رطوبت گیر اتاق

دستگاه کاهش رطوبت

دستگاه کاهش دهنده رطوبت هوا یکی از تجهیزات مهم در صنعت و استفاده‌های خانگی است که برای کاهش میزان رطوبت در محیط‌ها یا موارد مختلف به کار می‌رود. این دستگاه‌ها به طور عمده به دو صورت صنعتی و خشک کن (خانگی) در دسترس هستند و وظیفه اصلی آنها تخلیه رطوبت مواد و هوا را است. در ادامه، به توضیحات بیشتری درباره کاربردها، انواع و عملکرد دستگاه کاهش رطوبت می‌پردازیم تا شما دید بهتری برای خرید دستگاه کاهش رطوبت داشته باشید:

کاربردها:

صنایع مواد غذایی: در بخش‌های تولید مواد غذایی، میزان رطوبت در موادی مانند حبوبات، دانه‌های خوراکی، آرد و محصولات پخت و پز، اهمیت دارد. دستگاه کاهش رطوبت به منظور افزایش عمر ماندگاری و کیفیت محصولات استفاده می‌شود.

صنعت داروسازی: در تولید داروها و مواد شیمیایی نیز کنترل رطوبت و خشکایی مهم است. دستگاه‌های کاهش رطوبت در فرآیندهای تولید داروها برای حفظ کیفیت و دقت محصولات استفاده می‌شوند.

صنعت الکترونیک و دستگاه‌های الکترونیکی: در تولید و ذخیره دستگاه‌های الکترونیکی مانند مدارهای مجتمع، میزان رطوبت می‌تواند تأثیر زیادی بر عملکرد و عمر مفید دستگاه‌ها داشته باشد. دستگاه کاهش رطوبت هوا در این صنعت به منظور جلوگیری از تأثیر رطوبت بر روی قطعات الکترونیکی استفاده می‌شود. عمده ترین مورد مصرف این دستگاه ها و موارد مشابه استفاده به عنوان رطوبت گیر اتاق سرور و رطوبت گیر ماینر می باشد

صنایع چوب و مبلمان: در تولید مبلمان و محصولات چوبی، کاهش رطوبت به منظور جلوگیری از تغییر ابعاد و ترک خوردگی مواد به کار می‌رود.

محصولات پیشنهادی:

رطوبت گیر مدل GRN100

۹۰,۰۰۰ تومان
فروخته شده:499
باقی مانده:1

رطوبت گیر استرانگ کد 01 حجم 900 میلی لیتر

قیمت اصلی: ۱۵۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳۵,۰۰۰ تومان.

رطوبت گیر طهور مدل 01 حجم 900 میلی لیتر

قیمت اصلی: ۱۴۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳۰,۰۰۰ تومان.

کیسه یدک رطوبت گیر استرانگ کد 01 وزن 450 گرم

قیمت اصلی: ۴۵,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۴۳,۰۰۰ تومان.

 

انواع دستگاه‌های کاهش رطوبت:

المنت حرارتی: این نوع دستگاه‌ها با ایجاد یک محیط گرم و با استفاده از پمپ‌های گرمایی یا الکتریکی، رطوبت موجود در هوا را تبخیر می‌کنند.

استفاده از مواد شیمیایی: در این نوع دستگاه‌ها، از مواد خشک کننده مانند سیلیکا‌ژل یا آلومینا برای جذب رطوبت استفاده می‌شود. سپس این مواد خشک‌کننده با گرمای مخصوص تجدید خشک می‌شوند.

خرید رطوبت گیر

نمودار یخچالی(Refrigerative Dehumidifier) : این نوع دستگاه‌ها از یک سیستم مشابه یخچال برای خشک کردن هوا استفاده می‌کنند، به این صورت که هوای رطوبت‌دار از یک لوله عبور کرده و به یک تبخیر‌کننده خنک می‌شود تا رطوبت به صورت آب تبدیل شود.

راه‌های کاهش رطوبت اتاق و خانه

کاهش رطوبت در اتاق می‌تواند بهبود کیفیت هوای داخلی را ایجاد کرده و از مشکلات مرتبط با رطوبت نظیر رشد قارچ‌ها، ترک خوردگی ساختمان، بوی نامطبوع و آلرژی‌ها جلوگیری کند. در زیر، راه‌های مختلفی برای کاهش رطوبت در اتاق را معرفی می‌کنم:

  1. استفاده از دستگاه کاهش رطوبت(Dehumidifier): این دستگاه‌ها به صورت مکانیکی یا نموداری از هوا رطوبت را جذب و حذف می‌کنند. با انتخاب یک دستگاه با ظرفیت مناسب برای اتاق مورد نظر، می‌توان بهبود چشمگیری در کاهش رطوبت خانه داشت.
  2. تهویه مطبوع HVAC: سیستم تهویه مطبوع معمولاً برای تنظیم دما نصب می‌شود، اما بسیاری از این سیستم‌ها همزمان هم می‌توانند رطوبت را نیز کاهش دهند. در این حالت، هوای خنک‌تر و خشک‌تر وارد اتاق می‌شود.
  3. استفاده از تهویه مصنوعی: از پنجره‌ها، درها و تهویه‌گرهای خارجی استفاده کنید تا هوای تازه به اتاق وارد شده و هوای رطوبت‌دار خارج شود. ساده ترین حالت استفاده از هواکش های صنعتی و خانگی است.
  4. مطمئن شدن از عایق ساختمان: سوراخ‌ها یا نقاط ضعف در ساختمان می‌توانند منجر به نشت هوا و رطوبت شوند. مطمئن شوید که ساختمان به درستی مهر و موم شده و هیچ نقاط ضعفی وجود ندارد.
  5. استفاده از عایق‌های حرارتی: عایق‌های حرارتی در ساختمان می‌توانند به جلوگیری از نفوذ هوای رطوبت‌دار کمک کنند.
  6. تهویه مناسب در حمام و آشپزخانه: اتاق‌هایی مانند حمام و آشپزخانه معمولاً بیشترین میزان رطوبت را تولید می‌کنند. استفاده از تهویه‌گرها یا اجازه دادن به هوای تازه برای ورود به این اتاق‌ها می‌تواند به کاهش رطوبت کمک کند.
  7. خشک کردن به موقع لباس‌ها: اگر لباس‌ها یا حوله‌ها به موقع خشک نشوند، می‌توانند به افزایش رطوبت در اطراف خود منجر شوند.
  8. استفاده از تراست و زیرانداز مقاوم به آب: در محل‌هایی که ممکن است رطوبت به سطح زمین نفوذ کند، استفاده از تراست‌ها و زیرانداز‌های مقاوم به آب می‌تواند به جلوگیری از تجمع رطوبت کمک کند.
  9. دور کردن منابع آب: اگر منابع آب در نزدیکی اتاق وجود دارند، مطمئن شوید که از روش‌های مناسبی برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل اتاق استفاده می‌کنید.
  10. استفاده از گیاهان خشک کننده: برخی گیاهان مانند جاپونیکا و آلوئه‌ورا معروف به جذب رطوبت هستند. این گیاهان را در اتاق قرار داده و از تاثیرات مثبت آنها بر رطوبت بهره ببرید.

آیا کاهش رطوبت محیط با کولر گازی امکان پذیر است؟

کاهش رطوبت اتاق

بله، کولر گازی (Air conditioner) تاثیر مثبتی بر کاهش رطوبت هوا دارد. این دستگاه‌ها در واقع دستگاه‌های تهویه مطبوع هستند که در تنظیم دما و رطوبت هوا در محیط‌های داخلی به کار می‌روند. روش عملکرد کولر گازی باعث خنک کردن و خشک کردن هوا می‌شود، که در نتیجه باعث کاهش رطوبت در اتاق می‌شود.

کولر گازی با انتقال هوای گرم و رطوبت‌دار از داخل به بیرون، در واقع باعث تخلیه رطوبت از هوا می‌شود. هنگامی که هوا در مبدل حرارتی کولر گازی خنک می‌شود، رطوبت موجود در هوا به صورت نقطه شبنم تجمع می‌یابد و به صورت آب ترشح می‌شود. به عبارت دیگر، هنگامی که هوا از دستگاه عبور می‌کند و خنک می‌شود، رطوبت آن کاهش می‌یابد و هوا خشک‌تر می‌شود.

بنابراین، استفاده از کولر گازی به عنوان یک روش تهویه مطبوع می‌تواند به کاهش رطوبت هوا در محیط داخلی کمک کند و محیط را خشک‌تر و مطبوع‌تر کند. اما توجه داشته باشید که در برخی موارد، کاهش رطوبت به حدی ممکن است که باعث خشکی اضافی در پوست و موجب احساس ناخوشایندی برای برخی افراد شود، به همین دلیل تنظیم درست دما و میزان رطوبت در محیط مهم است.

برای کاهش رطوبت ناشی از کولر آبی نیز می توان از رطوبت گیرهای ظرفی یا کیسه ای استفاده کرد که قیمتی به مراتب بهتر از دستگاه های خانگی یا صنعتی است.

رطوبت گیر مدل GRN100

۹۰,۰۰۰ تومان
فروخته شده:499
باقی مانده:1

رطوبت گیر استرانگ کد 01 حجم 900 میلی لیتر

قیمت اصلی: ۱۵۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳۵,۰۰۰ تومان.

رطوبت گیر طهور مدل 01 حجم 900 میلی لیتر

قیمت اصلی: ۱۴۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳۰,۰۰۰ تومان.

کیسه یدک رطوبت گیر استرانگ کد 01 وزن 450 گرم

قیمت اصلی: ۴۵,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۴۳,۰۰۰ تومان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.